Verslagen 2018

Verslagen 2018

Clubkampioenschappen senioren, seizoen 2017-2018

Twaalf deelnemers staan om 20.00 uur klaar om aan de clubkampioenschappen te beginnen. De spelers worden ingedeeld in vier poules van drie spelers. De eerste ronde wordt gespeeld tot 2 gewonnen games, beste van drie.

De poules worden:

In poule A laat Romeo zich niet verrassen. Hij blijft in beweging en geeft Yoram en Misha het nakijken. De partij tussen Yoram en Misha verloopt spannend. Pas in de derde game geeft Yoram zich bij 11-13 gewonnen.

In poule B test Richard zijn vorm van de avond. Hij komt wat moeilijk op gang. Malte snoept hem de eerste game af, 9-11. Daarna stelt hij orde op zaken met 11-7 en 11-4. Tom krijgt geen kans. Malte moet in de eerste game tegen Tom vat op het spelletje krijgen, wint met 12-10, waarna de tegenstand van Tom gebroken is, 11-6.

Jantien en Dimitry spelen een partij met een zeer wisselend scoreverloop. Jantien wint met 11-4, waarna Dimitry met 5-11 de stand gelijk trekt. In de laatste game blijft Jantien aan de goede kant van de score 11-8. Jantien verslaat daarna Trudie zeer gedecideerd. Dimitry begint sterk, maar Trudie maakt het hem in de tweede game erg moeilijk. Pas bij 18-16 wordt de finish bereikt.

In poule 4 verrast Karin Erik. Ze wint in twee games 9-11, 7-11. Sonja doet flink haar best, maar moet het zonder overwinning doen.

Na de herschikking hebben we drie nieuwe poules, twee in groep A en één in groep B.

Poule A1

Romeo

Malte

Jantien

Erik

Poule A2

Misha

Richard

Dimitry

Karin

Poule B1

Yoram

Tom

Trudie

Sonja

In poule B1 krijgt Yoram vleugels. Hij verslaat alle drie de tegenstanders in twee games. Hij wordt de winnaar van deze groep. Trudie moet tegen Sonja alle zeilen bijzetten om haar achter zich te houden, maar slaagt in haar opzet: 12-10 en 11-8. Tegen Tom heeft ze het vooral in de 1e game moeilijk 10-12. In de 2e game heeft ze de smaak te pakken en weet ze de partij in haar voordeel te beslechten. Tom en Sonja spelen een boeiende partij om de derde plaats in de groep. Tom wint de 1e game, Sonja game 2. De 3e game moet de beslissing brengen. Tom wint met de hakken over de sloot met 12-10.

In groep A speelt Romeo zichzelf aanmoedigend tot meer bewegen, vrijwel onberispelijk. De tegenstanders worden allemaal op de knieën gedwongen. Alleen de 1e game tegen Erik eindigt met 13-11, wel in zijn voordeel, boven de 10. In de strijd om de tweede plaats in de poule blijft Jantien Erik net voor. Ze wint in 4 games na een 0-1 achterstand. Erik blijft Malte net voor, door de partij in vijf games in zijn voordeel te beslissen. Malte weet de partij na een 2-0 achterstand gelijk te trekken, maar schrikt zo van zijn succes dat het in de 5e game echt niet meer lukt.

In de tweede poule van groep A zet Richard zijn zegereeks met steeds beter spel voort. Misha, Karin, zijn ‘Angstgegner’ en Dimitry komen er niet aan te pas. De partij tussen Dimitry en Karin eindigt drie maal boven de 10, 10-12, 10-12 en 11-13 in het voordeel van Karin, waarmee ze als tweede in deze poule eindigt. Misha wordt in een mooie partij verslagen door Dimitry, 3-11, 10-12 en 10-12.

De finale in groep A gaat tussen Romeo en Richard. De 1e game komt met 11-3 op naam van Romeo. Richard recht echter de rug en vanaf de tweede game is het ontzettend spannend. Romeo wint ook de tweede game, nu echter met 13-11. Richard pakt de derde 9-11, waarmee de ommekeer zich lijkt aan te kondigen. Romeo blijft zich echter aanzetten tot meer bewegen en blijft de smashes van Richard pareren. Ook de opslagen van Romeo stellen Richard af en toe voor onoplosbare problemen. Toch blijft Richard zich dapper verweren door flink te spreiden in zijn spel en pas bij 15-13 in het voordeel van Romeo valt de beslissing.

Na deze uitslag worden de prijzen aan Yoram en Trudie, beide zijn blij verrast, groep B uitgereikt en Romeo en Richard groep A.

Na gezamenlijk opruimen gaat iedereen tevreden huiswaarts.

Eerste herenteam United Oost haalt de finish

Het heeft even geduurd, maar het seniorenteam van United Oost heeft eindelijk de eindstreep van de competitie bereikt. In de eerste en tweede competitie ging het door idiote misverstanden en ongelukkige omstandigheden mis. In uiteindelijk de degradatiepoule van de 5e klasse haalden de spelers met stip de hoogste notering.

In de eerste ronde, waarbij ze 6 wedstrijden te spelen hadden bleven ze met 13 punten net onder de twee teams, die boven hun eindigden met 15 punten. Een iets handiger opstelling had mogelijk geholpen om in de promotiepoule mee te kunnen spelen.

5e klasse - Poule A

Sporting SDO 1 6 - 21

De Volewijckers 2 6 - 20

Uitgeest 2 6 - 15

Uitgeest 3 6 - 15

United Oost 1 6 - 13

Rapidity 2 6 - 12

HTC 4 6 - 9

United Oost 1        -            HTC 4     3 - 2 
Uitgeest 2           -      United Oost1     2 - 3 
De Volewijckers 2    -     United Oost 1     3 - 2 
United Oost 1        -         Rapidity 2     1 - 4 
United Oost 1        -        Uitgeest 3     3 - 2 
Sporting SDO 1      -     United Oost 1     4 - 1

In de ACH (Amstel Campushal), waar US haar wedstrijden speelt, is ons team drie maal opgetreden. Twee maal winst met 3-2 en een maal verlies met 1-4. De uitwedstrijden leverden een iets minder resultaat, een maal winst en verlies met 3-2 en een verlies met 4-1.

Dimitry doet voor het eerst mee tegen HTC 4 en merkt, dat je echt moet wennen aan het spelen van wedstrijden in competitieverband. Het is toch anders als een partijtje spelen aan het eind van de training. Het is niet gek gegaan. Hij kan tevreden terugkijken op zijn debuut. Aardig wat games heeft hij kans gehad te winnen en de enkelpartijen zijn in 5 games gespeeld. Met Tim Hudson wint hij het dubbel. Tim levert een maximale bijdrage van drie punten aan deze wedstrijd.

In de volgende wedstrijd tegen Uitgeest 2 staat hij in de schoenen van Dimitry en legt het loodje tegen de twee tegenstanders. Andere Tim zorgt met winst in zijn enkelpartijen en het dubbel met Tim voor de eindstand van 3-2 in het voordeel van United Oost.

In de derde wedstrijd is Jantien en haar maatje in de Duo-competitie de tegenstander. Jantien wint met haar maatje het dubbel van Erik en Job. Erik gaat sterk van start deze competitie en wint zijn twee enkelpartijen. Job slaagt er niet in een zege te boeken. Hij heeft wel lekker staan ballen, zal hij op de eerstvolgende training bekennen, maar jammer genoeg nipte nederlagen.

De volgende tegenstander is Rapidity 2. United Oost met Tim Gubner en Dimitry blijven met een punt achter. Tim wint een enkelspel. De eerste speler van deze tegenstander is echt te sterk. Dimitry blijft met lege handen achter.

De volgende wedstrijd tegen Uitgeest 3 levert weer een 3-2 winst op. Job en Erik draaien alles om t.o.v. de wedstrijd tegen De Volewijckers. Nu wint Job zijn twee enkelpartijen en verliest Erik deze en ze winnen het dubbel.

Tegen Sporting SDO1 moet geprobeerd worden de plaats in de promotiepoule veilig te stellen. Het blijkt een te grote opgave voor Job en Dimitry. Job weet de eer te redden, een nederlaag van 4-1 is het gevolg. De beide teams van Uitgeest komen voorbij.

In de degradatiepoule (zie schema) gaat het van een leien dakje.

5e klasse - Poule A degradatie
 
United Oost 1        8 - 21
Rapidity 2           8 - 16
HTC 4               8 - 12
Rapidity 2   -  United Oost 1     2 - 3 
HTC 4       -  United Oost 1     0 - 5
 
Tegen Rapidity spelen ditmaal Erik en Tim Gubner. Ze winnen beiden een partij, de andere speler van Rapidity is echt te sterk. Ze slepen het dubbel uit het vuur. 
 
In de tweede wedstrijd tegen HTC 4 weten beide Tims ongeslagen te blijven in enkel- en dubbelspel. De tegenstanders gaan met lege handen naar huis, een sterke afsluiting van deze competitie, waarin jammer genoeg de promotiepoule is gemist. 

Ranglijst afdeling Holland Noord 01/12/’18

De behaalde punten, kolom 2, in de competitiewedstrijden geeft de spelers de volgende plaats op de ranglijst, kolom 1, van de afdeling Holland Noord:

1260: 897 Gubner, T. (Timo)

1279: 884 Noorloos, J.C. van (Job)

1326: 861 Schoe, E.M. (Erik)

1377: 833 Danes, J. (Jantien) (De Volewijckers)

1474: 781 Hudson, T. (Tim)

Mulder, D.A. (Dimitry)

Contactgegevens United Oost:

(020) 668 06 93

unitedoost@gmail.com