Verslagen 2017

Verslagen 2017

Junioren AV’23 op bezoek

Het einde van het seizoen van de atletiek is voor de junioren van AV’23 reden om op zoek te gaan naar andere activiteiten gedurende een periode van een maand. In dat licht kwamen de junioren twee maal om bij United Oost te spelen en ervaringen op te doen in tafeltennis. In twee trainingen zie je deze sporters flink vooruitgang boeken in ons spelletje. De ervaringen van vorig jaar moest een aantal spelers opfrissen, maar Harry kon zien welke spelers geweest waren en welke spelers niet.

De eerste les werden de basistechnieken van tafeltennis langsgelopen, voor het tweede bezoek werd een toernooitje bij de senioren gepland. Het werd een gezellige en spannende strijd om de ereplaatsen, die werden beloond met een gezonde prijs.

In de eerste 8 poules van 3 spelers werd 1 game gespeeld om de spelers op sterkte in te kunnen delen in 3 groepen van 8 spelers, die verdeeld werden in twee poules.

Na die eerste ronde ontstonden de volgende poules:

De strijd in groep C eindigde in de halve finales: Casper – Quinten 2-0 en Lotta – Sonja 2-0, waarna Casper Lotta in de finale klop gaf met 11-6 en 11-8 (2-0).

In de groep C kwam Tim Hudson achter tegen Janke met 9-11, herpakte zich en won de tweede game met 11-4. In de tie-break tot 5 punten wist Tim Janke net voor te blijven met 5-3.

In de andere halve finale won Karin overtuigend van Justine met haar snelle spel, 2-0. De finale tussen Tim en Karin was spannend. Tim die competitie speelt haalde op basis van de opgedane routine de winst binnen met 9-11 en 7-11 (0-2).

In groep A was de meest spannende partij de wedstrijd tussen trainer en broer Theo en zus Jantien. Na winst in de 1e game met 11-9 moest hij in de 2e game de winst aan Jantien laten 9-11. Tim G. wist beide te verslaan en werd de winnaar van de poule, waarin Bram lange rally’s speelde maar aan het eind steeds een beetje tekort kwam.

In de andere poule kwam Misha als 2e over de streep na Richard, die al zijn partijen won. Misha speelde 3 games tegen Johnny en won uiteindelijk met 5-11, 11-5, 7-11 (1-2).

In de halve finale was Tim onverbiddelijk. Hij versloeg Misha met 2-0. Richard slaagde erin Jantien aan zijn zegekar te binden, 11-7, 11-8 (2-0).

De finale was tot op het laatste moment spannend 8-11, 11-7 en een tie-break, die in het voordeel van Tim G. eindigde met 7-5, een waardige afsluiting van een mooie en sportieve avond.

Ouder-kind toernooi 2017

Als het toernooi start zijn er 12 dubbels aanwezig. Direct na de start komen Tim en zus Mia binnen. Gelukkig is er ruimte om ze aan te laten schuiven in poule 1. Deze poule 1 met 4 spelers start met spelen op 2 tafels. De 3 andere poules met 3 spelers spelen op 1 tafel.

De 4 poules zijn als volgt:

In poule 1 eindigen Illius/Kerem ondanks een gelijkspel tegen Tim/Mia op de eerste plaats. Tim/Mia slepen de tweede plaats uit het vuur. Evan/Armand en Danilo/Madjerie eindigen op de 3e en 4e plaats.

In poule 2 pakken Toma en Matijs de 1e plaats voor Talha/Zamiruddin dankzij een royaler gewonnen 1e game 11-4 en 7-11. Jack/Ingrid hebben vooral kansen tegen Talha/Zamiruddin, maar bijten uiteindelijk in het stof 12-10 en 11-9.

In poule 3 blijven Jelle/Arjen ongeslagen. De strijd tussen Yusha/Joost en Seran/Nuran is spannend. Yusha/Joost, uiteindelijk 2e, blijven een punt voor: 7-11 en 11-6.

In poule 4 worden Ahmad/Jantien 1e, ze blijven ongeslagen. Tijn/Michiel blijven de broers Misha/Evio voor en worden 2e.

Er worden 3 nieuwe poules gevormd:

In poule C gaan Evan/Armand met de 1e en Jack/Ingrid met de 2e prijs naar huis. In de laatste partijen in deze poule is één game gespeeld om op tijd klaar te kunnen zijn. De spannendste partij met twee games en een game tot 17-19 is gespeeld door Danilo/Madjerie met Jack/Ingrid. De tweede game eindigt met 11-13 in het voordeel van Jack/ingrid.

Aan het einde van deze tweede ronde blijken in poule A Tim/Michiel en in poule B Tim/Mia de finale te bereiken. Tijn/Michiel winnen de mooie finale, waarin Mia laat zien tijdens dit toernooi beter te zijn gaan spelen met 1-3: 6-11, 11-13, 11-7 en 8-11.

Na de laatste wedstrijd in poule C worden de prijzen uitgereikt door Harry en tevreden door de winnaars in ontvangst genomen. Het dubbel Danilo/Madjerie wordt voor het getoonde uithoudingsvermogen beloond.

We zijn vergeten een nieuwe naam voor het toernooi te zoeken. Er waren echter veel duo’s samengesteld zoals altijd de bedoeling is geweest. Ik wil via deze weg vaders/moeders/ verzorgers danken voor de deelname en/of aanwezigheid. De paar anders samengestelde dubbels hebben zich overigens uitstekend geweerd.

Contactgegevens United Oost:

(020) 668 06 93

unitedoost@gmail.com