Verslagen 2016

Verslagen 2016

Open Toernooi 12 December

Zie onderstaand verslag

Tim Gubner en Jantien Danes succesvol op het OLK

In het dubbelspel speelden ze samen, maar wisten ze na een spannende strijd net niet de volgende ronde te bereiken.

Tim klaar voor service

Jantien staat geconcentreerd klaar

In het enkelspel nam Tim de eerste prijs, en dan ook nog de eerste prijs, voor een senior-lid van United Oost mee naar Amsterdam. Jantien wilde niet achter blijven, maar moest zich toch tevreden stellen met de tweede plaats. Ze verloor, het is werkelijk waar, alleen van Tim, die ongeslagen wist te blijven.

Er waren de nodige partijen in 5 games voor nodig van Jantien, maar Tim kreeg de meeste tegenstanders er na een minder aantal games onder.

Andere leden en oud-leden als Harry Danes, Joost Hekman en Jochem van den Hoek wisten niet in de prijzen te vallen.

Iedereen kon terugzien op een goed georganiseerd toernooi en toog tevreden huiswaarts

Ouder-Kind toernooi 2016

Twee dubbels waren opgegeven voor dit toernooi. Vol spanning ging Harry dus naar de zaal, erg nieuwsgierig naar het werkelijke aantal deelnemers. Dat viel dus mee, twaalf koppels van volstrekt verschillende samenstellingen stonden klaar.

Aan de meest oorspronkelijke eisen van de samenstelling van de duo’s voldeden:

o Steven en Li Ming Kho (vader en dochter),

o Jelle en Hella Berkvens (zoon en moeder),

o Dean en Syvon (zoon en moeder)

o Tijn en Michiel (zoon en vader)

o Ruben en Elvin (zoon en vader).

Dat is 42% van het deelnemersbestand, niet gek.

Harry de toernooileider organiseerde 3 poules van 4 om daarna verder te gaan in 4 poules van 3. Hij plaatste de duo’s zo goed mogelijk naar speelsterkte, maar werd in de eerste ronde toch een paar maal verrast. En zo hoort het ook.

In poule A werden Richard en Naëb heel nipt 10-12 en 12-14 verslagen door Karin en Gideon.

Daarna wisten zij tot eigen verbazing en de andere dubbels de volgende twee partijen keurig in een overwinning om te zetten. Dat deden ze tegen Dean en Syvon; en Tijn en Michiel. Karin en Gideon bleven verder ongeslagen. Dean en Syvon hielden in 3 games Tijn en Michiel net achter zich.

In poule B bleken Erik en Frank; en Malte en Gregory aan elkaar gewaagd. Erik en Frank wonnen met 13-11 in de 3e game. De beide andere dubbels konden het tegen deze sterke teams niet bolwerken. In een leuke onderlinge partij, waarbij Malu liet zien al een aardig balletje te kunnen slaan, wonnen Jelle en Hella met 11-6 en 11-7.

In poule C stevenden Li Ming en Steven recht op de winst in de poule af. In straight sets pakten ze de eerste plaats. De strijd om de tweede en volgende plaatsen werd spannend.

Misha en Carmen haalden net eerder de finish dan Ruben en Elvin 12-10 en 11-9. Lenie en Filmon bleven hardnekkig tegenstand bieden, maar de beloning bleef in deze poule uit.

Daarna kwamen de nieuwe poules. In de poules van de nummers 3 en 4 bereikten Dean en Syvon tegen Jantien en Malu; en Lenie en Filmon door twee overwinningen in 3 games de finale. Het werd 11-5, 6-11 en 11-9 tegen Jantien en Malu en 11-5, 9-11 en 11-8 tegen Lenie en Filmon.

In de andere poule plaatsten Jelle en Hella zich na overwinningen tegen Tijn en Michiel; en Ruben en Elvin voor de finale tegen Dean en Syvon. Het spelen met moeder in dit geval betaalde zich goed uit. Dean en Syvon bleken tegen Jelle en Hella over de iets langere adem te beschikken en met 11-7, 4-11 en 11-4 grepen zij de eerste prijs in deze groep.

In de groep met de nummers 1 en 2 werden net als in de andere poules mooie en spannende partijen gespeeld. Uiteindelijk haalden in de eerste poule Li Ming en Steven na een vooral spannende partij tegen Erik en Frank 7-11; 11-9 en 13-11 de finale. De andere partij tegen Gideon en Karin ging overigens ook niet zonder slag of stoot: 11-5 en 12-10.

In de tweede poule bleven Richard en Naëb vriend en vijand verbazen. Met 2-1 en 2-0 werden respectievelijk Malte en Gregory; en Misha en Carmen aan de zegekar gebonden. Richard moest zich echt even in de ogen wrijven, maar hij stond met Naëb dan toch mooi in de finale.

In de finale kregen Li Ming en Steven het beiden op de heupen en was er voor Richard en Naëb geen houden meer aan. Voor het derde achtereenvolgende jaar namen Li Ming en Steven de dit keer door Harry bedachte prijzen mee naar huis.

Het is toch maar mooi gebleken, dat bij het dubbel een goed gevoel voor elkaar tot mooie resultaten kan leiden. Drie dubbels uit de categorie ouder-kind speelden in de finale. Het zij gememoreerd!

Nadat alle spelers bedankten voor de deelname werden de tafels vlot aan de kant gezet en konden de volleybaldames hun entree doen. Iedereen ging tevreden huiswaarts.

Contactgegevens United Oost:

(020) 668 06 93

unitedoost@gmail.com